Cum ne pastrăm sursă pentru o energia vitală și o sănătate radiantă!

 

CONCEPTUL DE ENERGIE VITALĂ

Medicina orientală a considerat universul ca fiind format din energie în diferite stadii de vibratie  si de manifestare. De la aerul pe care îl respirăm, mâncarea pe care o consumăm și casele pe care le construim, toate acestea sunt energie, în diferite forme.
Energia vitală sau forța vieții înseamnă puterea și vitalitatea noastră.

Timp pentru tine și introspecția interioară!

Cum ne menținem și protejăm această resursă valoroasă?

    • prin păstrarea calității aerului și a mediului înconjurator;
    • prin cosumul de alimente proaspete și bogate în vitamine;
    • prin puterea gândirii pozitive, cu un gând începe totul , în sens emoțional , energia ne poate fi afectată prin emotii distructive sau întreținerea  unor relatii dăunătoare, iar la nivel mental putem pierde energie prin gândirea negativă, cum ar fi griji, îndoieli sau paranoia;
    • avem nevoie să facem lucruri care ne reîntregesc aceste rezerve de energie, cum ar fi practicarea unui sport (gimnastică, yoga, dans, meditație), sau pur și simplu să stim când este momentul să facem o pauză si să ne acord timp pentru odihnă si relaxare.

Activități care te relaxează/reprezintă!
Acum că am înțeles conceptul de energie vitală, suntem pregatiți să facem acele schimbări pe care vrem să le facem de atât de mult timp, însă ceva ne-a ținut în loc sau ne-am pierdut în această lume și în modul ei rapid de desfășurare a lucrurilor.
Cu toți avem nevoie să înțelegem că schimbare în viața noastră depinde de noi și de felul în care abordăm lucrurile, avem atât de multă informație în această perioadă a vieții (era tehnologiei ), dar cu toate acestea ce ne ține în loc?
Pentru că având informație considerăm că avem timp, într-o zi să trecem prin acele surse care ne vor schimba viața.
Informația multă nu ne-a facut mai ,,deștepți” până în acest moment, pentru că am ajuns să facem, rezumat la rezumat, am ajuns să strângem cărți pe care le lăsăm pe noptiere, avem documente și fișiere în calculatoare, adunăm informații dar parcurgem cu adevarat prea puțin și de cele mai multe ori nimic care ne aduce cu adevarat o valoare în viață.
Dar cu toate acestea încă nu a venit acel moment în care să spunem: am atât de multă informație, dar nu o accesez, cu ce mă ajută daca există undeva?
Raspunsul este că devenim superficiali, atât cu modul nostru de a trăi cât și cu modul nostru de a ne selecta informatiile, si ajungem din nou la problema omului de azi, el adună să aibă că cine știe poate într-o zi se va apuca să facă ceva cu ele.  
Vă invit să accesați informațiile organizat și cu adevărat atunci când este necesar, iar atunci când o faceți acționați, notați, lucrați cu voi si cu acele informații, pe scurt pune-ți în aplicare, altfel nu are cum să funcționeze.
Avem nevoie de simplitate în viața noastră, cu cât ne complicam mai mult cu atât ne consumăm mai mult.  De aceea mâncarea trebuie să fie cât mai simplă si cât mai proaspată (mâncarea gatită trebuie cosumată rapid, altfel nu se mai pastrează proaspată și nu va aduce pentru corp nutrimentele necesare ).
De asemenea gândurile noastre au nevoie de simplitate, noi avem nevoie de claritate, și cum se poate mai bine decât prin a face curațenie în interiorul nostru.
Pentru a ne păstra echilibrul, atât prin felul în care gândim dar și prin ceea ce mâncăm ne trebuie un plan de acțiune , o disciplină.

Cum aducem această disciplină în viața noastră ?   

  • Selectează informațiile, ai nevoie doar de cele care îți aduc cu adevarat ceva în plus ;
  • Fă-ți un plan, un jurnal în care să-ți notezi/organizezi intențiile;
  • Lucrează cu mintea ta, instruiește-ți mintea să cultive gânduri pozitive, construiește frumos în jurul tău și prin felul în care gândești;
  • Fă-ți un plan alimentar, ascultă-ți corpul, vezi ce îți face bine și ce nu, ai grijă să ai cantități care nu-ți îngreunează digestia, nu există o dietă general valabilă pentru toată lumea, este o minciună că o dietă îți va schimba viața (dietă=termen scurt ).
Există stil de viață, abordat pe termen lung și care ți se potrivește cu ceea ce ești tu.
  • Cine știe mai bine cine ești tu? Doar tu știi cine ești, tu îți cunoști corpul și felul în care reacționează la tot ceea ce îi aduci din exterior. Mergi întodeauna pe instinctul tău, nu deveni un experiment pentru alții;
  • Iar cel mai important lucru pe care îl ai de făcut și poate cel mai greu este să fii sincer cu tine, să-ti asumi cine ești si ce vrei sa devii, să ai curaj să pătrunzi în interiorul tău și să scoți la suprafață ceea ce tu ești.
 AI CURAJ ȘI EVOLUȚIA TA VA FI UNA CARE ÎȚI VA PUNE UN ZÂMBET ÎN SUFLET IAR TU  PUR SI SIMPLU VEI  STRALUCI MEREU! 🙂 

Autor Oana Covaliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *