Ritualul de seară! 10 pași pentru a rezista în izolare!

SĂ REZIȘTI ÎN IZOLARE?! EXISTĂ UN SINGRU CUVÂNT PENTU A OBȚINE ASTA: DISCIPLINA!

AȘA CUM EXISTĂ UN RITUAL DE DIMINEAȚĂ, EXISTĂ ȘI UN RITUAL DE SEARĂ!

Rutina de seară este de asemenea foarte importantă ca tu să-ți găsești echilibrul și liniștea!

Ca în orice program de disciplină, ai nevoie de început de zi ( ritual de dimineață) și unul de seară, în cazul nostru aici este vorba de rutina de seara și felul în care ne finalizăm ziua și desigur felul prin care facem acest lucru.

 Iată cei 10 pași pe care ai putea să-i urmezi:

1. Dacă lucrăm de acasă în această perioadă este important să ținem cont de ora de terminare a programului, nu stăm mai mult decât este necesar în fața calculatorului. Este posibil să ne dorim să facem asta  pentru a nu face față realități și ne „aruncăm” în muncă. Păstrăm un program normal, nu mai avem nevoie și de alte schimbări.
2. Seara este ideal să ne facem planul pentru a doua zi, să fim bine organizați cu ziua ce urmează, este important să începi ziua organizat și să ai o direcție în acest sens. Fă-ți liste și organizează timpul, fii propriul tău șef și dă-ți mici proiecte pe care le ai de îndeplinit. Cu cât vei administra aceste proiecte mai bine, cu atât mai mult vei fi focusat, vei avea un țel. În felul acesta viața ta prinde contur, iar tu te poți bucura de rezultate, vei deveni mai organizat, mai productiv, iar asta îți va aduce un sens și multă fericire.
3. Ne luăm timp pentru noi, timp în care ne relaxam, facem lucruri care ne aduc liniște și pace. Acele momente doar noi cu noi!
4. Activități cu familia, jocuri, dans, pictură, ne punem creativitatea în joc și cu siguranță  vom veni cu idei creative.
5. Înainte să luăm masa, putem să facem un sport, ceva care să ne ajute să dormim mai bine să ne relaxăm, chiar daca ai facut dimineața sport, seara poți alege să faci ceva foarte lejer, care te va liniști, îți va aduce relaxare și un somn profund. Poți alege să faci yoga, gimnastică.
6. Pregătim masa, devenim creativi, avem timp să facem retețe noi, poate nu am avut timp să le facem însă acum putem experimenta și arta bucătăriei. Putem să gătim alaturi de cei dragi nouă. Masa de seară o luăm până în ora 19:30, apoi este prea târziu, nu ne dorim să ne îngreunăm digestia. Mâncăm cu bucurie, ne bucurăm de gusturi și arome.
7. Fară televizor și stiri non-stop pe fundal, este bine să fii informat dar nu este necesar să absorbi chiar toate teoriile și speculațiile, daca va fi ceva important și rău care se întampla cu siguranță vei afla. Așa că fă-ți un bine și informează-te în limite normale. Să fii informat și atat! Deoarece prea multă negativitatea te va lasa într-o stare din care nu vei mai știi cum să ieși.
8. Oferă-ți timp pentru îngrijirea personală, tratamente și atenția pentru frumusețea și grija față de propriul corp.
9. Un ceai cald înainte de somn, ( ceai de sunătoare, tei, lavandă, să evităm ceiurile care conțin cofeină ). îți va aduce liniște, o digestie mai bună si un somn profund.
10. Și nu în ultimul rând înainte de culcare, nu uităm să mulțumim, să testăm recunoștința. Putem alege să spunem o rugăciune sau o meditație, acestea fiind modalități prin care noi vom deveni mai conștienți că avem deja pentru ce să fim recunoscători și mulțumim pentru cele deja existente în viața noastră.

Dragul meu prieten îmi doresc să găsești bucuria mereu nouă. Îți recomand să încerci să urmeazi cei 10 pași și cu siguranță vei dobândi mai multă claritate, organizare, productivitate si vei avea parte de liniște și pace în sufletul tău! 

Autor Oana Covaliu

1 Comment
One Trackback:

[…] Ritualul de seară! 10 pași pentru a rezista în izolare! […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *