Ayurveda

Ayurveda

Ayurveda este un sistem tradițional de medicină originar din India, care se concentrează pe menținerea echilibrului între corp, minte și spirit pentru a promova sănătatea și bunăstarea.

Această știință milenară folosește o combinație de dietă, plante medicinale, exerciții fizice, tehnici de respirație, masaj și alte practici pentru a trata și preveni diverse afecțiuni.

Ayurveda pune accent pe individualitatea fiecărei persoane și recunoaște că fiecare individ are o constituție unică, numită „dosha”.

Ayurveda

Ce sunt Doshas?

În Ayurveda, „doshas” sunt trei principii fundamentale care guvernează funcționarea corpului și a minții: Vata, Pitta și Kapha. Fiecare persoană are toate cele trei doshas, dar în proporții diferite, ceea ce determină constituția lor individuală.

Vata

Este asociat cu aerul și spațiul.

Pitta

Este asociat cu focul și apa.

Kapha

Este asociat cu apa și pământul.

Dezechilibrul în aceste doshas poate duce la probleme de sănătate, iar Ayurveda se concentrează pe echilibrarea lor pentru a menține sănătatea și bunăstarea.

Cum echilibrăm cele trei Doshas?

Pentru a echilibra cele trei doshas în Ayurveda, se recomandă adoptarea unui stil de viață și a unor practici care susțin armonia între corp, minte și spirit. Acestea pot include:

Descoperă

Tratamentul Ayurvedic

Te poți programa pentru o consultatie în Ayurveda pentru a obține sfaturi personalizate și pentru a înțelege mai bine cum să echilibrezi doshas în funcție de constitutia ta și de nevoile tale individuale.