Yin & Yang în mișcare și posturi yoga!

Medicina tradițională chineză consideră sănătatea mai mult decât doar absența bolii;
Este esențial ca toate aspectele energiei noastre, să fie în echilibru, fizic, emoțional, psihologic și spiritual.
Pentru a fi puternici, a avea vitalitatea rezistență, un sentiment de bunăstare și o minte clară, energia trebuie să circule liber prin corp, într-un mod echilibrat, lin și puternic.
Asigurându-vă de faptul că această energie circulă într-un mod echilibrat este scopul de bază în practica yoga, tai chi, qigong-ul, acupunctură.
Corpul trebuie să se miște, asemenea mușchilor care se atrofiază în timp din lipsa mișcării. Un corp care nu se mișcă mereu își  poate pierde capacitatea de a se mișca, atât în exterior prin muschii, cât și în interior la nivel de organe interne.
Practica yoga/tai chi este o modalitatea foarte bună de a recunoaște unde se află tensiunea și stresul, deoarce orice tensiune va provoca blocarea sau stagnarea de energie.
De asemenea alinierea corectă în practicarea yoga este importantă:
  • a distribui greutatea în mod corect în corp,pentru a evita accidentările;
  • alinierea corectă îi oferă o practică responsabilă și corectă din punct de vedere biomecanic;
  • de asemenea oferă o rezistență și flexibilitate crescută;
  • crește puterea și viteza, permițând fiecărui ligament din corp să funcționeze corect și ducând astfel la creșterea puterii.
  • Atunci când structurile mici nu sunt aliniate corespunzător, ele creează presiuni care blochează circulația sângelui și a altor fluide, generând astfel o reducere a puterii.
Importanța înțelegerii acestor detalii este foarte importantă deoarce fară o aprofundare corectă în practica yoga, poate duce la supraextensia și blocarea completă a articulațiilor.
O problemă des întălnită este punerea greutății excesive, din acest lucru rezultă, o articulație blocată, deci energia nu mai circulă corect și nu poate trece corespunzător prin interiorul articulațiilor.
Alege corect și conștient ceea ce ți se potrivește, însă nu uita pentru a menține o sanătate radiantă ai nevoie  să faci acțiune. Alege conștient, alege sănătatea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *