Arta de a echilibra, armoniza și a promova sănătatea trupului, a minții și a spiritului.

Arta de a echilibra, armoniza și a promova sănătatea trupului, a minții și a spiritului!

Plantele aromatice au jucat un rol important in civilizatia umană.
Dintotdeauna, uleiurile esențiale au fost parte a celebrarii vieții și a morții, a iubirii și a sănătății. De la începuturile timpurilor, uleiurile extrase din plantele aromatice au fost recunoscute ca cele mai eficiente medicamente.
Astazi, utilizarea uleiurilor esențiale, însăși esența plantelor, este mai mult decât stiință, este arta de a echilibra, armoniza și a promova sănătatea trupului, a minții și a spiritului.
Există câteva motive pentru care tot mai mulți oameni aleg să își întărească sănătatea și să-și îmbunătățească calitatea vieții folosind uleiurile esențiale.
  • În primul rând, e important de știut că uleiurile esențiale influențează în același timp toate planurile: fizic, psihic, emoțional și spiritual. Ele lucrează la conectarea minții, emoțiilor, corpului și spiritului între ele, în așa fel încât acest lucru să se traducă printr-o stare generală bună. Având efecte pe toate planurile, sunt extrem de versatile. Un ulei esențial poate fi folosit în scopuri de toate felurile care țin de sănătatea fizică sau emoțională a unei persoane.
  • Sunt foarte potente. Uleiurile esențiale sunt extracte foarte concentrate din plante, care oferă regenerare, întărire și echilibrare, fara efecte secundare. În foarte multe dintre situații, una sau două picături sunt suficiente pentru a obține efectul dorit. Și dacă avem în vedere faptul că într-o picătură de ulei se afla esența a sute sau mii de plante, este evidentă potența lor.

MIROSURILE, SUBCONȘTIENTUL ȘI EMOȚIILE

Starea de sănătate este influențată de starile noastre emoționale. Chiar și medicina “oficială” a început să accepte faptul că majoritatea bolilor sunt generate de emoțiile negative și că emoțiile pozitive ajută procesul de vindecare sau de menținere a unei stări de sănătate fizică și psihică.
Mirosurile trezesc, la nivel subconstient, diferite stari de conștiință (emoții). Prin intermediul uleiurilor esențiale putem trezi în subconștientul ființei noastre stări de conștiință benefice (emoții benefice) care să susțină atât procesul de transformare spirituală cât și o stare de sănătate excelentă (sau însănătoșirea).
Cele mai adânci impregnări subconștiente sunt asociate cu mirosurile, iar simțul mirosului este corelat cu Chakra Radăcina – Muladhara Chakra. Acționând prin intermediul mirosului accesam cele mai profunde cauze care ne creează stările de conștiință (emoțiile).
Simplul fapt că, în camera în care suntem la un moment dat, utilizam un ulei esențial (sau un amestec de uleiuri), al cărui miros este răspândit (în întreaga cameră) cu ajutorul unui difuzor de uleiuri esențiale, va declansa apariția la nivel subconștient a unor stări de conștiință benefice (emoții benefice) care sunt asociate cu mirosul specific acelui ulei esențial.
De asemenea, particule mici de ulei esențial vor fi asimilate în organism, prin respirație, iar întreaga ambianta din camera va fi purificată (microbii și bacteriile vor fi distruse de uleiul difuzat).
Modalitatile de utilizare a uleiurilor esentiale sunt multiple, în funcție si de uleiul utilizat. Sunt trei moduri uzuale de utilizare a uleiurilor esențiale:
  • AROMATERAPIE (utilizând un difuzor de uleiuri)
  • TOPIC (aplicat pe piele diluat sau nediluat) – doar în cazul uleiurilor esențiale cu grad terapeutic
  • INTERN (într-o capsulă specială sau diluat în apă sau miere) – doar în cazul uleiurilor esențiale cu grad terapeutic
Orice ulei esențial se poate utiliza pentru aromaterapie sau plasat pe piele (diluat sau nediluat).
Există însă și uleiuri esențiale (extrem de pure) care se pot utiliza intern, însa înainte de a utiliza în acest mod un ulei esențial, este important sa te documentezi daca acel ulei se pretează la acest mod de utilizare și care este protocolul de administrare.
În cazul administrării interne este recomandat să te consulți cu o persoană competentă în utilizarea uleiurilor esențiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *