Informația este primul pas către schimbare!

Cum ne menținem într-o stare de sănătate optimă?

Dupa cum bine știm mișcarea este esențială în viața de zi cu zi, corpul este făcut să se miște.
Biomecanica corpului este complexă, fiecare articulație are gradul ei de mobilitate și un scop bine definit.
De aici ne dăm seama că orice articulație care nu este folosită în mod corespunzator în timp devine rigidă, iar noi simțim imediat disconfortul.
Corpul ne ajută sa ne facem activitățile zilnice, iar tu ai responsabilitatea să-l menții la un grad mare de funcționalitate.
Stilul de viață și ritmul pe care îl avem zilnic, nu îi permite corpului să se miște așa cum el a fost creat să o facă, de aici încep să apară problemele.
Cu cât ținem corpul mai mult static și nu se mișcă liber cu atât vom acumula tensiune, blocaje, rigiditate, lipsa de energie și stres.
Energia nu mai circulă liber, mușchii nu mai primesc suficiente nutrimente, circulația nu se mai desfășoară în parametri normali și bineînțeles nu mai primim suficient sânge și oxigen în corp în așa fel încât organele noastre să fie corect alimentate.
Rezultatul  este un corp mai leneș, o mintea agitată ( fără claritate, ne este greu să luăm decizii, chiar și pe cele mai simple) apar durerile și disconfortul.
Dar este atat de simplu să prevenim!
Primul pas – Începem să înțelgem că fără un corp echilibrat calitatea vieții noastre este afectată.

Iată cateva exemple pe care le poti face pentru sănătatea corpului tău:

  • Fă-ți timp să te miști, cel putin 30 de minute în fiecare zi (fă plimbari lungi, urcă scări, aleargă, dansează, mergi cu bicicleta,etc)
  • Caută să te informezi, participă la workshop-uri despre sănătate, echilibrul interior al corpului , alimentatie ,etc ).
  • Informația este primul pas către schimbare. Vorbește cu specialiști despre stare ta de sănătate actuală. Interesează-te și fii la curent cu felul în care corpul tău reacționează în acest moment (pentru a știi ce pași trebuie să urmezi);
  • Auzim mereu cât de importantă este alimentația și felul în care ne vitaminizăm, desigur sunt aspecte foarte importante care pun de asemenea o cărămidă în construcția noastră. Știm de asemenea că trăim într-o perioadă în care alimentele nu mai sunt cum erau. Însă vestea bună este că organismul nostru se adaptează, este o mașinărie complexă care mereu îți va fi prieten și aliat în lupta cu tot ce trebuie să înfrunți. Este tovarășul tău cel mai de preț, paznicul tău interior, este mereu la dizpoziția ta ca tu să fii la cele mai înalte standarde.
Dacă realizam acest aspect am fi mult mai atenți cu tot ce mâncăm, bem, respirăm.
Pentru că acest corp are deja foarte mult de procesat zilnic, iar noi de multe ori îl forțăm, îi îngreunăm situația prin felul în care abordăm stilul nostru de viață.
Așa că avem nevoie să luăm decizia  de a fi prieten cu corpul nostru.
Să aducem în interiorul nostru  doar ceea ce ne face cu adevarat bine!
Să fim blânzi, să învățăm să-l ascultăm (pentru că vom primi semnale potrivite atunci când ceva nu este bine ).
Nu este o artă să-ți asculți corpul,  ai nevoie doar sa te duci în interior cu atenția și să asculți, orice disconfort este un semnal către tine (în exterior) că trebuie să schimbi ceva.
Este minunat cum corpul ne comunică.
Un exemplu: este atunci când ne simțim obositi, corpul tău are metode prin care îți spune asta, ai diverse reacții iar tu deja știi că trebuie să faci o pauză, să te odihnești.
Iată că așa funcționează și cu alte aspecte care vin din interior către exterior, durerile de orice natură ne atenționează că ceva nu funcționează corespunzător.
Tu ai nevoie să întelegi că ai un prieten de nădejdie și acela se numește CORPUL TĂU, ÎNVAȚĂ SĂ-L ASCULȚI și viața ta se va îmbunătăți considerabil.
  • Un alt aspect important este felul în care avem conversațile cu noi.  De la un gând pornește totul, cu un gând îți construiești lumea în care trăiești, un gând este egal cu urmatoarea decizie pe care o vei lua, o decizie care poate influența în bine sau în rău viața ta sau a celor din jur.
  • Aici ne dăm seama cât de important este să avem claritate mentală, putere în a lua decizii clare, iar acest lucru este posibil doar prin felul în care gândești, ai nevoie să construiești frumos, și să plantezi gânduri și emoții pozitive.

Viața ta arată frumos?

Îți poți imagina o grădina cu un teren liber, care așteaptă să fie îngrijit iar tu aștepți rodele, ce fel de roade culegi ?
Îți voi spune sincer că tot ceea ce culegi este ceea ce tu ai plantat (gândit ).
Nu vor crește maci daca tu plantezi buruieni, privește metaforic, este un mod prin care îți poți da seama de felul în care TU ești responsabil de tot ce ți se întâmplă.
Cred cu tărie că lumea în care trăim merge într-o direcție greșită ne-am îndepărtat de noi. Fugim dupa ceva ce nu ne ajută, doar ne obosește, ne ia din vitalitate. Ești concentrat să obții (bani, obiecte, etc), desigur este important să-ți asiguri un trai frumos, însă avem nevoie să-l facem cât mai echilibrat și sănătos.
Altfel uiți de tine, de familie, de prieteni, nu mai traiesti , nu mai zambesti, nu mai respiri corect, pentru că tu omule spui că nu mai ai timp, pentru că ești ocupat să obții.
Nu mai știi cum te simti, nu mai contează ce mănânci, când mănânci, ce gândești.. totul se face la foc automat.
Nu te mira când vei avea acel bolcaj în care nu te indentifici nici macar cu propria persoana, te simți pierdut, agitat și obosit.
Acel moment a venit pentru mulți dintre noi, este „epoca” în care suntem bolnavi, obosiți, stresați, apar boli pe care nici medici nu le-au întâlnit, pentru că tu omule ești creator.
Cum spuneam avem o putere incredibilă de a ne crea realitate și felul în care trăim.
Din păcate am creat ceva care merge spre autodistrugere, pentru că ne îndepărtam de noi și între noi.
Când omul va înțelege importanța lui pe acest pământ și simplitatea de care are nevoie să fie fericit, balanța se va înclina iar noi  vom putea trăi în armonie.
Însă desigur parcă am vorbi din basme, pare imposibil de obținut, nu-i așa? însă nimic nu este imposibil.
Fă-ți timp să introspectezi cu adevarat în interiorul tău, fii sincer cu tine, și acționează corect în direcția în care ți-ai propus să o faci.
Însă nu uita că acest univers în care trăim are felul lui de a aranja lucrurile. Nimic nu durează la nesfarșit, iar atunci când ne înverșunăm să credem că suntem altceva decât suntem acum universul are felul lui de a ne redresa.
Așa că  TU FIINȚĂ FRUMOASĂ, fii în pace cu tine și cu lumea în care trăiești.
Mergi mai mult în interior și află cine ești și pentru ce ai venit pe acest Pământ.
Autor Oana Covaliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *