Retreat – peisajul armoniei

În acest articol vei afla câteva informații utile despre:

  • Unde se desfăsoară evenimentul ?
  • Cum te ajută practica Yoga?
  • Cum se combină Yoga și Ayurveda?

TE ÎNVITĂM INTR-UN RETREAT DEDICAT ARMONIEI INTERIOARE

Băile Herculane un loc încărcat puternic cu o energie vindecătoare. De ceva vreme organizăm aici ieșirile cu grupurile pentru că ne-am îndrăgostit de energia pe care o primim în acest loc minunat în mijlocul naturii. Te invităm și pe tine alături de noi pentru câteva zile de relaxare și deconectare. Acest retreat va fi cu totul special, ne va aduce armonie, vindecare și conștientizare, la nivel fizic, mental, emoțional. Ne vom bucura de timp în natură într-un peisaj de poveste, vom practica Yoga, vom învăța despre Ayurveda și vom lucra cu energiile care se află în ființa noastră.

Există un foc care arde în ființa noastră, iar în funcție de alegerile pe care le facem, el arde puternic și ne oferă energie, creativitate, claritate și armonie în toată structura noastră. De asemenea există și un foc slab care mocnește, iar când focul ajunge să fie doar un fum negru, ne pierdem stralucirea, puterea, vitalitatea, concentrarea și sănătatea noastră va avea de suferit. Prin practica Yoga și Ayurveda vei descoperi metode care au rolul să-ți aducă starea de bine și armonia interioară.


În cadrul retreatu-lui vei descoperi despre puterea magnifică a focul interior, care se activează prin practica Yoga și prin metodele practicii Ayurveda. Focul în corp se ocupă de toate procesele de transformare, el produce sănătatea, vitalitatea, și imunitatea noastră.
Vei descoperi despre fiecare element în parte și vei întelege ce rol are el în corpul tău. Pentru a crea peisajul armoniei te vom ghida să descoperi informații și metode practie. Suntem interesați să-ți împărtășim din cunoșterea noastră și să-ți oferim zile inspiraționale, pentru un stil de viață sănătos.

AYURVEDA


Începuturile sale sunt considerate, dintr-un anumit punct de vedere, atemporale… În tradiția Ayurveda-ei, se consideră ca intemeietor al sau însuși Brahma, creatorul universului în religia hindusă. Apoi aceasta a fost transmisă, din discipol în discipol, ajungând, în cele din urmă, să fie accesibilă și oamenilor, datorita unor întelepți și initiați care au avut drept sacră misiune revelarea ei, pentru ca oamenii să cunoască secretele unei vieți pline de sănătate și armonie, pe toate planurile.
Din punct de vedere etimologic, ayurveda înseamnă, în limba sanscrită, de unde provine, “ Stiința vieții” (Ayus– viață, veda– stiința, cunoaștere). Un subiect atât de vast presupune o profundă cunoaștere a naturii umane, din toate perspectivele posibile.
Perspectiva Ayurveda-ei este una holistică, urmărind să reintegreze ființa umana în Macrocosmosul din care provine. Ea se bazează pe studierea celor 5 elemente care compun atât macrocosmosul, cât și microcosmosul fiecarei ființe umane. Acestea sunt: Pământul, Apa, Focul, Aerul și Eterul. Tipologiile umane sau dosha-urile, așa cum sunt ele denumite în ayurveda, sunt în numar de 3, si anume: Kapha (Apă și Pământ, Pitta (Foc și Apă), și Vata (Aer și Eter). Ele sunt combinații dintre aceste elemente, și fiecare ființă umană are o structură unică, fiind compusă din toate cele 3 tipologii, într-o anumită proporție. Aceasta se evidențiază apoi în toate manifestarile fizice, dinamice și psiho-emoționale ale fiecarei ființe.
În felul acesta, descoperim o lege sacra a Universului, unicitatea, care se manifesta apoi, sub toate aspectele, la nivelul fiecaruia dintre noi. O bună cunoastere a acestei nature unice este esențială pentru întelegerea atât de complexă a naturii umane, în ansamblu.
Determinarea tipologiilor care se manifestă în fiecare dintre noi, și raportul cantitativ dintre aceste dosha-uri este primul demers pe care un practician ayurvedic trebuie să îl facă, înainte de orice altceva. Perspectiva ayurvedică, atât de vastă, considera pe fiecare ființa unică, și astfel, fiecareia îi sunt necesare remedii specifice, în funcție de contextul în care aceasta își desfașoară activitatea, factorii climatici, alimentația predominantă, acestea generând apoi anumite tipuri de manifestare, toți acești factori fiind luați în considerare.
Ca metode de echilibrare și revitalizare, în ayurveda se folosesc: masajul terapeutic cu uleiuri calde pe întregul corp (abhyanga), meditația, exercițiile posturale din practica yoga (asana-ele), cromoterapia, meloterapia, aromoterapia, indicarea unei anumite diete în funcție de tipologia predominantă, etc. Acestea sunt la fel de eficiente astăzi, ca dintotdeauna.
Vei descoperi mai multe în cadrul retreatu-lui din 29 septembrie unde vom avea un atelier susținut de Vasile Scarpet Terapeut Specialist Ayurvedic.

CUM TE AJUTĂ YOGA?

HATHA YOGA – Denumirea vine de la cuvântul sanscrit Hatha, care înseamnă „energic” sau „puternic”, dar care este și o referință la „ha tha”, adică la Soare (Ha) și la Lună (Tha). Hatha Yoga presupune echilibrul dintre principiul masculin (ha) și cel feminin, pasiv (tha).


În cadrulul retreatu-lui vom avea clase cu specificații diferite, vom lucra cu elementele (foc, apă, pământ, aer, eter) , vom lucra cu cele trei energii din ayurveda doshas (vata, pitta, kapha) dar și cu echilibrarea chakrelor. Ne vom începe dimințiile cu tehnici de respirație cu rolul de a ne purifica și de a ne a echilibra energetic. La început vom avea un atelier în care Maestru Reiki Mihai Bataliga ne va face măsurători ai centrilor subtili de energie (chakre) pentru a vedea felul în care se transformă energia noastră pe parcursul acestor zile în care vom practica yoga.

Hatha yoga oferă o combinație între tehnicile de respirație și diferite posturi fizice, practica Hatha Yoga aduce numeroase beneficii atât pe plan fizic, cât și mental și emoțional:
– îți îmbunătățește capacitatea de concentrare, prin faptul că necesită atenție asupra respirației și posturilor practicate;
– te ajută să te relaxezi;
– posturile corporale (asana) și tehnicile de respirație (pranayama) și de meditație (dyana) te ajută la diminuarea stresului și a senzațiilor de anxietate;
– te ajută să pierzi în greutate și să te simți mai ușor și mai plin de energie;
– prin tehnicile de respirație, poți crește capacitatea plămânilor, îți oxigenezi corpul mult mai bine și îți îmbunătățești capacitatea creierului, inimii, plămânilor și a organelor digestive;
– o practică regulată te ajută la scăderea tensiunii arteriale;
– o practică regulată te ajută să elimini durerile de spate și pe cele lombare;
– este o practică importantă pentru flexibilitatea articulară și musculară, etc.

Vei experimenta benficiile practicii yoga în retreat-ul din 29 septembrie, nu contează nivelul la care ești nu ai nevoie de nimic special decât de dorința de a începe sau aprofunda aceste instrumente care sunt cu adevarat binefăcătoare trupului, minții și sufletului.

Te așteptăm cu drag alături de noi!

NAMASTE



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *